Mod de preparare Tort Zuzu

  1. Se separa albusurile, se bat foarte bine cu zaharul si sarea, apoi se pune zaharul vanilat, galbenusurile frecate cu uleiul.
  2. Faina se incorporeaza cu lingura de lemn, si se amesteca de jos in sus. 
  3. O tava de tort se tapeteaza cu hartie de copt si se pune aceasta compozitie si se da la cuptor, preincalzit la 180 gr,
  4. Se coace pana se face proba scobitoarei de iese curata, cam 20-25 minute, se lasa la racit si se taie in doua.
  5. Crema se face din: 200gr frisca lichida, 200 ciocolata, se pune impreuna la bain marie, trebuie amestecat mereu in crema, nu trebuie sa fiarba.
  6. Cand ciocolata s-a topit si e cremoasa se da la o parte si cand s-a racit se da la rece.
  7. Se bate cu mixerul bine si se pune pe prima foaie de tort, bineinteles insiropata, se pune si cea de-a doua foaie si ea insiropata si se da la rece putin pana se face glazura.
  8. Glazura se face asa: se pune ciocolata la bain marie, cu 2-3 lg de lapte si la urma 1lg de ulei si cu aceasta glazura se glaseaza tortul si se orneza cu frisca