Mod de preparare Tortul bunicii cu nuca si rom

  1. Pasul 1

    Incepem sa pregatim blatul tortului cu nuca frecand, pentru inceput, margarina cu zaharul pudra si 1 plic de zahar vanilat.

  2. Pasul 2

    Adaugam coaja rasa de portocale si esenta de rom si amestecam. Separat, in alt vas, amestecam galbenusurile cu un plic de zahar vanilat si 2 linguri de ulei.

  3. Pasul 3

    Punem galbenusurile peste margarina si omogenizam compozitia. Mixam albusurile cu zaharul tos si un praf de sare pana devin o spuma foarte tare, ca pentru bezea, iar peste acestea adaugam, amestecand usor cu o spatula, compozitia cu margarina si oua.

  4. Pasul 4

    Incorporam apoi, pe rand, nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt

  5. Pasul 5

    Turnam aluatul in forma si lasam 45 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Daca trece testul cu scobitoarea dupa acest interval, lasam blatul sa se raceasca pe un gratar.

  6. Pasul 6

    Cat timp se coace blatul, pregatim crema. Punem la fiert apa cu zaharul pana obtinem un sirop gros, luam de pe foc, lasam sa se raceasca putin, apoi incorporam treptat cate un galbenus.

  7. Pasul 7

    Adaugam 50 ml lapte si mixam. Intr-un bol dizolvam cacao si faina in restul de lapte, apoi le punem peste oua si amestecam. Punem compozitia la baine-marie, amestecand cat de des putem, pana cand se ingroasa ca o budinca mai tare. Luam de pe foc, adaugam esenta de rom si lasam sa se raceasca, apoi incorporam margarina.

  8. Pasul 8

    Cand crema este complet racita adaugam treptat frisca amestecata cu zahar pudra, apoi nuca tocata.

  9. Pasul 9

    Taiem blatul de tort in trei felii de aproximativ aceeasi inaltime, le insiropam foarte putin cu sirop, apoi asamblam tortul si il decoram cu nuca sau orice ne inspira in acel moment.