Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata si nuci

  1. Pasul 1

    Se separa albusurile de galbeusuri si se pun la mixat doar albusurile cu zahar si zahar vanilat, se mixeaza pana se obtine o pasta foarte densa. Apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata, cacao, faina de grau, praful de copt stins cu otet si margarina topita la bain-marie.

  2. Pasul 2

    Se omogenizeaza bine si se toarna compozitia intr-o tava in care se pune hartie cerata. Se da tava la cuptorul inclazit si se coace blatul la foc potrivit. Cand intra scobitoarea in blat si nu se murdareste inseamana ca blatul este copt. Se scoate si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

  3. Pasul 3

    Pentru crema, se pun ouale intr-un vas si se mixeaza. Intr-un vas se pune faina in amestec cu cacao, se omogenizeaza, se adauga 200 ml. lapte dulce fiert si racit la temparatura camerei si se mixeaza pana se obtine o pasta.Separat, se toarna restul de lapte, zaharul, ouale batute, compozitia obtinuta din faina, lapte si cacao, ciocolata topita la bain marie. Se fierbe totul la foc potrivit, amestecand mereu, pana se obtine o crema foarte densa. Cand se arunca bule deasupra compozitiei, oprim focul, se adauga margarina si se amesteca pana se incorporeaza.

  4. Pasul 4

    Cand blatul s-a racit se taie in trei foi pe orizontala, se pune o foaie pe platou, se insiropeaza cu patru linguri de sirop de compot de prune si se toarna cam 30% din crema. Se mai pune o foaie, se insiropeaza si se mai pune 30% din crema.

  5. Pasul 5

    Se pune si ultima foaie, se insiropeaza, se toarna restul de compozitie peste tort si se intinde peste tot. Se poate folosi un cutit zimtat, sa iasa ornat in mod placut.

  6. Pasul 6

    Se stropeste apoi cu nuca macinata si se orneaza cu felii de prune din compot.