Mod de preparare Tort Dobos

  1. Pasul 1

    Pentru inceput, separati albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile impreuna cu praful de sare, apoi adaugati treptat zaharul. Mixati in continuare pana cand obtineti o spuma ferma. Adaugati treptat galbenusurile, apoi faina cernuta, si incorporati-le in compozitie cu telul.

  2. Pasul 2

    Din compozitia obtinuta coaceti 9 foi, intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Si pastrati o parte din compozitie pentru o foaie dreptunghiulara. Foile se coc la 180° timp de 5-6 minute, in functie de cuptor. Sunt gata cand devin aurii.

  3. Pasul 3

    Pentru crema, amestecati ouale intregi, zaharul si cacaua intr-o cratita cu fund dublu. Puneti amestecul pe bain-marie pana cand incepe sa capete o usoara consistenta. Amestecati continuu pentru a impiedica oul sa se separe. Cand crema a prins consistenta, luati cratita de pe abur si adaugati ciocolata cu grija.

  4. Pasul 4

    Lasati crema sa se raceasca iar intre timp mixati margarina Rama Maestro Savoare de unt. Peste aceasta adaugati crema de ciocolata, mixand din nou cateva zeci de secunde. Obtineti o crema densa si foarte pufoasa.

  5. Pasul 5

    Montati tortul alternand foile cu straturile de crema. Acoperiti, apoi, intregul tort in crema, astfel incat sa obtineti un exterior ornat neglijent, insa aspectuos. Aplicati apoi foita de aur.

  6. Pasul 6

    Din foia dreptunghiulara decupati cu forma rotunda discuri potrivite pentru ornamentul final. Dupa ce decupati discurile va ocupati de glazura.

  7. Pasul 7

    Intr-o cratita cu fund dublu amestecati zaharul impreuna cu otetul. Topiti zaharul la foc mic, amestecand din cand in cand. O data ce glazura a prins culoare aurie adaugati Rama Maestro si omogenizati totul, obtinand o glazura usor de lucrat. Glazurati discurile pregatite cu ajutorul unei lingurite.

  8. Pasul 8

    Ipartiti feliile de tort trasand usor linii in crema. Cu ajutorul posului creati bazele peste care asezati discurile glazurate astfel incat sa obtineti un decor simetric. Pastrati putin zahar ars pe care il puneti intr-o punga si il spargeti cu un ciocanel. Crantul obtinut il presarati peste tort ici-colo. Puneti tortul la rece pentru cel putin o ora inainte de-al servi.