Mod de preparare Tortul cu 1.000 de fete

  1. Se amesteca bine galbenusurile cu doua pahare cu lapte si cu 250 gr zahar.
  2. Compozitia se fierbe la bain-marie pina incepe sa se ingroase.
  3. Se adauga gelatina, dizolvata in restul de lapte si se lasa pina se ingroase ca o smantana.
  4. Se da de pe foc si se pun albusurile batute spuma.
  5. Se lasa la racit si apoi se adauga frisca batuta bine.
  6. Se tapeaza o tava rotunda cu folie de aluminiu se aseaza pe peretii ei piscoturile, in pozitie verticala.
  7. Se toarna in tava compozitia in straturi alternand cu bucati de ananas si stafide,deasupra compozitiei se aseaza piscoturile care vor tine loc de blat.
  8. Se lasa la frigider 10-12 ore si apoi se rastoarna pe un platou,se inlatura folia de aluminiu se orneaza cu frisca si se decoreaza dupa plac.