Mod de preparare Tortul familiei

  1. se dau biscuitii si nuca prin masina de tocat ,si se pun intr-un castron mare,apoi se adauga cacaua,zaharul ,ciocolata ,topita ,jumatate din ananasul din compot taiat marunt si esenta de rom.
  2. se toarna din zeama de compot ,treptat peste compozitie ,pina aceasta se leaga.
  3. nu trebuie sa fie foarte moale.
  4. se taie ananasul ramas in cubulete ,se bate frisca ,cu esenta de vailie ,si se amesteca cu gelatina topita si lasata la racit.
  5. intr-o forma de tort cu pereti detasabili ,se aseaza compozitia de biscuiti pe mijloc ,ca in imagine ,si se modeleaza cu un cutit cu lama mai lata.
  6. se toarna si frisca in forma si se da la rece o ora.
  7. se scoate tortul din forma ,se decoreaza cu bucatele de ananas pe mijloc,si ciocolata rasa ,iar lateralele tortului ,cu fistic zdrobit.
  8. se tine la rece 2-3 ore.