Mod de preparare Trandafir

  1. Se cerne faina si se face loc la mijloc.
  2. Separat se freaca drojdia cu 2 lingurite de zahar si putin lapte, pana se face ca o crema.
  3. Se toarna peste faina, se adauga 2 oua intregi si un galbenus, frecate cu sare, laptele cald, o lingura de rom si vanilie.
  4. Se framanta bine.
  5. Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale.
  6. Se pune la cald sa creasca.
  7. Separat se freaca margarina cu zaharul pisat pana se face spuma.
  8. Cand aluatul este crescut se rastoarna pe masa de aluat presarata cu faina, se intinde o foaie de 1 cm grosime, iar deasupra se intinde crema de margarina Rama intr-un strat egal.
  9. Se ruleaza sul si se taie bucati de 3-4 cm care se aseaza pe una din fete, intr-o forma rotunda unsa cu margarina.
  10. Se lasa sa creasca, se unge cu albus si se coace la foc potrivit.