Mod de preparare Trandafir

  1. Se cerne faina intr-un vas si se face loc la mijloc.
  2. Se amesteca drojdia cu 2 lingurite de zahar si putin lapte pana se face ca o crema.
  3. Se toarna peste faina si se adauga cele 2 oua si galbenusul frecate cu sare,  laptele cald si esentele.
  4. Se framanta bine.
  5. Se lasa sa creasca.
  6. Separat bateti cu mixerul margarina cu zaharul.
  7. Cand aluatul este bine crescut se rastoarna pe masa, se presara faina si se intinde o foaie de 1 cm grosime.
  8. Deasupra intindeti crema uniform.
  9. Se ruleaza si se taie bucati de 3-4 cm, care se aseaza pe una din fete, intr-o forma rotunda unsa cu margarina.
  10. Nu se aseaza prea aproape ca sa creasca frumos.
  11. Se unge cu albus si se coace la foc potrivit.
  12. Cand este gata se pudreaza.