Mod de preparare Trandafir

  1. Se prepara un aluat de cozonac, in care nu se pune decat o cantitate mica de zahar si margarina (cam a treia parte) si se lasa sa creasca.
  2. In timp ce coca creste, se ung formele de copt cu margarina, iar pe margini si pe fund se presara zahar tos.
  3. Dupa ce a crescut coca, se intinde pe planseta unsa o foaie groasa de 1-2 cm, care se unge pe toata suprafata cu restul de margarina frecat spuma si amestecat in ultimul moment cu o parte de zahar, cam 100 g.
  4. Se pot presara peste foaie mici cubulete de dulceata de portocale.
  5. Se ruleaza si se taie bucati in forma cilindrica, care se aseaza in forme cu taietura in jos, de jur imprejurul formei, umpland la urma si locul ramas liber in mijloc, fara sa fie prea inghesuite, ca sa aibe loc de crescut.
  6. Dupa ce au crescut, se ung cu ou si se dau la foc potrivit.
  7. Aluatul este copt cand incepe sa se dezlipeasca de pe forma.
  8. Se scoate forma din cuptor si se mai lasa 5 minute la rece, apoi se rastoarna pe o farfurie calduta si se toarna deasupra zahar ars.
  9. Se pastreaza la loc cald.