Mod de preparare Trandafirasi cu branza dulce sau urda

  1. Se amestecă drojdia cu laptele călduț și zahărul și puțină făină și se lasă la dospit până i se dubelază volumul.
  2. După ce a dospit, adaugi coaja de lămâie, ouăle bătute( două din ele) cu sare și începe să se adauge încet frământând făina.
  3. Se adaugă și margarina Rama topită pe rând.
  4. Se frământă până aluatul nu se mai lipește de mână.
  5. După ce s-a frământat, se lasă la dospit circa 45 de minute.
  6. Între timp se dă brânza prin blender, pui și 100 ml smântână, zahăr după gust și un ou.
  7. Amesteci bine până iese ca o pastă. Pui și stafidele.
  8. După ce a dostpit maiaua, o împarți în 12 bucăți egale.
  9. Din fiecare bucată faci câte o foaie mică rotundă, faci cinci crestături pe margine iar pe mijloc se pune brânza după care se fac trandafirașii aducând marginele crestate peste brânză.
  10. Se ung cu un ou bătut și de dau în cuptorul rece.
  11. Se dă drumul la cuptor la 180 de grade.
  12. În timp ce cuptorul se va încălzi ei vor crește.
  13. Sunt gata în cam 30- 40 de minute, când sunt rumeni ca pâinea pe deasupra.
  14. Se scot din cuptor, se mai ung fierbiți cu ou o dată și se pudrează cu zahăr pudră.
  15. Se poate turna deasupra sirop de fructe sau ciocolată topită.
  16. Se păstrează acoperiți cu hârtie de bucătărie și prosop, să nu se usuce.