Mod de preparare Trandafiri cu dulceata si nuca

  1. Preparam o maia din drojdie, 1 lingura de zahar, 100 ml lapte caldut si 1 lingura de faina, pe care o lasam apoi sa creasca pana isi dubleaza volumul.
  2. Separam ouale.
  3. Galbenusurile le frecam cu zaharul si praful de sare pana se albesc.
  4. Laptele incalzit (nu fierbinte) il punem peste galbenusuri si mestecam pana se topeste zaharul ramas.
  5. Adaugam esenta de rom, coaja de lamaie, si faina.
  6. Mestecam pana aluatul devine elastic.
  7. Punem apoi Margarina Rama topita (nu fierbinte) cate un pic pana se incorporeaza tot.
  8. Lasam aluatul langa o sursa de caldura pana isi dubleaza volumul.
  9. Amestecam dulceata cu nuca si scortisoara, pana devine o pasta omogena.
  10. Cand aluatul si-a dublat volumul se taie o bucata din el, se intinde pe masa de lucru, se pune deasupra din amestecul de nuca si dulceata.
  11. Se fac rulouri care apoi se taie de aproximativ 6-7 cm.
  12. Se tapeteaza o tava cu un pic de ulei, se pun cerculetele unul lanaga altul, la distanta de 3 cm, deoarece va mai creste, si se mai lasa la crescut 15-20 de minute.
  13. Se introduce apoi la cuptor, pana se rumeneste usor deasupra.
  14. Inainte de a scoate din cuptor ,trandafirii se ung cu un amestec din 1 ou si 2 linguri de zahar.
  15. Se mai da 5 minute la cuptor.
  16. Se lasa sa se raceasca putin inainte de a-l scoate din tava.