Mod de preparare Trandafiri moldovenesti

  1. Drojdia se dizolva in laptele caldut si indulcit cu un o lingurita de zahar. Se toarna drojdia dizolvata peste faina.
  2. Se adauga ouale, sarea esenta de vanilie si coaja de lamaie.
  3. Se framanta amestecul cam 10 minute, pana coca devine elastica si nu se mai lipeste de mana.
  4. Din coca se intinde o foaie groasa de 1 cm.
  5. Aceasta se unge cu rama maestro frecata cu zahar si deasupra se pun nuci pisate, care se preseaza usor cu mana pentru a intra putin in aluat.
  6. Foaia astfel rezultata se ruleaza ca o clatita, care se taie in 6-8 bucati.
  7. Intr-o cratita de 24 cm diametru sau chiar ma mare, se caramelizeaza 12 linguri de zahar.
  8. Bucatile din ruloul astfel taiat se aseaza in picioare in cratita cu caramel( sub forma unei flori) si se lasa 30-40 min la dospit.
  9. Se coace 40 min la foc moderat. 
  10. Cand este gata si scoatem cratita din cuptor, scoatem si trandafirii, sa nu se intareasca caramelul de pe fundul cratitei( daca se intareste caramelul se vor rupe).