Mod de preparare Trata cu cirese,capsuni si branza

  1. Se face un aluatul fraged, framantand usor cu varful degetelor faina amestecata cu sarea si zaharul si margarina rece, apoi se adauga intre 3 si 6 linguri de apa rece, functie de faina.
  2. Eu am adugat 5 linguri.
  3. Se da 20 minute la frigider, invelit in folie.
  4. Intretimp se prepara umplutura: Branza se amesteca cu zaharul, ouale, grisul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si la sfarsit se adauga ciresele, stafidele, scortisoara.
  5. Dupa ce s-a odihnit la rece, se imparte aluatul in doua, se intinde prima bila de aluat cu sucitorul, rotund,se imbraca forma de tarta, apoi se pune umplutura, capsunile taiate felii si se acopera cu a doua bila de aluat, ce a fost si ea intinsa aprozimativ de diametul tartei.
  6. Se lipesc cele 2 parti, se ung cu ou si se da tarta la cuptorul incins la 210* timp de 20 de minute, apoi se reduce focul la 180* si se tine pana se rumeneste frumos ,cam 45 de minute, depinde de cuptor.
  7. Foaia de dedesubt sa fie putin mai mare ca forma, ca sa o puteti plia peste cea de deasupra, altfel, la copt se poate dezlipi si patiti ce am patit eu, sucul de fructe se scurge dedesubt si scoateti greu tarta din forma.
  8. Se lasa la racit, dupa care se scoate din forma si se serveste.