Mod de preparare Trigoane cu branza de vaca

  1. Foile de placinta se lasa la dezghetat. Branza de vaci se pune in tifon la scurs. Branza telemea se rade.
  2. Se amesteca branza de vaci cu telemeaua si cu ouale batute pana la omogenizare.
  3. Se intinde o foaie de placinta, se unge cu Rama Maestro topita cu pensula iar deasupra se pune a doua foaie care se unge si ea cu Rama Maestro topita.
  4. Se taie foile suprapuse in 3 fasii pe lungime. In coltul unei fasii se pune o lingura de branza si se indoaie fasia pe diagonala si in continuare se indoaie pe conturul triunghiului format pana se termina fasia
  5. Se preseaza cu mana pentru repartizarea uniforma a compozitiei si se pune in tava unsa cu Rama Maestro si tapetata cu faina.
  6. Cand sunt gata toate se ung cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si se introduc in cuptorul preancalzit 30-40 minute pana se rumenesc frumos.