Mod de preparare Trufe de ciocolata

  1. Zaharul si apa se pun intr-o cratita cu fund gros si se lasa caramelizat.
  2. Se poate amesteca in vas doar cat se topeste zaharul, dupa aceasta e interzis introducerea lingurei in vas.
  3. In cazul in care zaharul se caramelizeaza mai tare intr-o parte decat in alta, se misca cratita.
  4. Cand zaharul s-a "innegrit" destul, se ia de pe foc si se adauga margarina Rama, dupa care se amesteca bine, si frisca, dupa care se amesteca energic.
  5. Daca, dupa ce ati adaugat frisca, s-au format bucati de caramel intarit, puteti pune inca cateva secunde pe foc.
  6. Daca doriti sa puneti alcoolul sau esente, acum e momentul.
  7. Turnati compozitia, cat e fierbinte, peste ciocolata maruntita si amestecati pana cand se formeaza un amestec omogen si incepe sa se raceasca.
  8. Cand compozitia a ajuns la temperatura camerei puneti-o in frigider 3-4 ore.
  9. Pentru a forma trufele, pregatiti-va dinainte, separat in castronele, praful de cacao, nesquik, migdalele macinate, nucile.
  10. Daca aveti mainile calde (ca si mine) tineti-le cateva min in apa rece.
  11. Ungeti palma cu margarina Rama.
  12. Apoi cu o lingurita luati din compozitia abia scoasa din frigider.
  13. Modelati in palma o bila.
  14. Dati bila prin praful de cacao, nesquik si puneti-o pe farfurie sau in cosuletul de hartie.