Mod de preparare Trufe de ciocolata cu lapte

  1. Incepeti prin a marunti ciocolata.
  2. Turnati apoi deasupra smantana clocotita, lasati-o vreun minut sa inceapa sa se topeasca, amestecati bine cu telul, adaugati untul si 1 varf de cutit de sare, omogenizati si turnati compozitia intr-o tava, in strat cat mai subtire.
  3. Acoperiti cu folie, lasati sa se raceasca bine si bagati compozitia in frigider, unde trebuie sa stea vreo 4-5 ore.
  4. Scoateti, turnati crema intr-un pos (trebuie sa fie solida, dar maleabila) si faceti mici movilite pe o coala de hartie pergament.
  5. Separat, topiti ciocolata menaj si lasati-o sa se racoreasca (dar sa nu fie rece!).
  6. Tavaliti trufele prin glazura astfel obtinuta, scoateti-le cu o furculita si mai tavaliti-le o data prin cacao amestecata cu scortisoara sau zahar pudra (ori cu amandoua, de ce nu?).