Mod de preparare Trunchi de copac

  1. Blatul pentru pandispan se face din cele 6 oua.
  2. Albusurile se bat separat, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa.
  3. Galbenusurile le agaugam si pe ele rand pe rand peste bezeaua obtinuta si apoi faina in ploaie.
  4. Dam la cuptor pana trece testul scobitorii.
  5. Scoatem, presaram cu zahar si rulam pandispanul tinandu-i usor strans pana facem crema de vanilie: Intr-o craticioara se pune laptele cu zaharul la fiert.
  6. Galbenusurile se freaca bine cu amidonul.
  7. Cand laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga cate o lingura rand pe rand (cam 10-12 linguri) peste galbenusuri.
  8. Restul de lapte se toarna si el in fir subtire amestecand incontinuu in galbenusuri.
  9. Punem iarasi totul pe foc si amestecam cu telul pana ce se ingroasa.
  10. La sfarsit punem esenta si zaharul vanilat.
  11. Crema de ciocolata se face astfel: Frisca se pune la foc mic, se adauga ciocolata si amestecam pana se obtine o crema fluida.
  12. Un cub de margarina Rama se adauga pentru a lega bine crema.