Mod de preparare Turnul de fildes

  1. Se bat ouale intregi cu zaharul pana cand acesta se topeste.
  2. Se pune vasul pe un vas cu apa care fierbe si adauga laptele, zaharul vanilat si romul si se amesteca repede sa nu se prinda.
  3. Cand crema s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la racit.
  4. Se pune frisca intr-un castron inalt si se bate cu mixerul pana cand aceasta se bate foarte bine.
  5. Se spala fructele, se pastreaza cateva intregi, iar restul se taie in doua.
  6. Pe un biscuite simplu se pune o lingurita cu crema de rom, apoi 2 cu frisca.
  7. Cu o lingura umeda da forma rotunda prajituri.
  8. Se infig capsunile taiate jumatati la baza prajiturii si se aranjeaza din nou cu lingura umeda.
  9. Pe un biscuite se pune o lingura cu crema de rom, apoi unul glazurat si se aseaza biscuitii peste turnul de frisca.
  10. Se orneaza cu frisca si o capsuna intreaga.