Mod de preparare Turta de ursitori!

  1. Modul de preparare:
    Intr-un vas, pregatim maiaua, punem drojdia si turnam 4 linguri de lapte caldut si amestecam pana se dizolva drojdia, iar la sfarsit punem 3 linguri de faina si o lingurita de zahar.
  2. Amestecate bine toate ingredientele si lasam aproximativ 20 de minute sa creasca.
  3. Intre timp, frecam 4 oua cu un praf de sare si la final adaugam coaja rasa de la o lamaie.
  4. Intr-o craticioara pe foc punem laptele si cu zaharul la incalzit un pic si amestecam pana se topeste zaharul.
  5. Intr-un vas mare, punem faina cernuta, maiaua crescuta, ouale, laptele caldut cu zaharul, zaharul vanilat, esentele de vanilie si incepem etapa cea mai sa framantam.
  6. In momentul framantarii se va adauga cate o lingura de margarina topita.
  7. Framantatul aluatului dureaza aproximativ 30 min.
  8. Odata terminat framantatul, presaram peste aluat putina faina si il acoperim cu un prosop de bumbac curat.
  9. Vasul se lasa intr-un loc cald, la dospit, timp de o ora.
  10. Dupa ce a expirat timpul, preincalzim cuptorul la 180 de grade si incepem asezarea in tava
    Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, asezam compozitia, oprim un pic din ea pentru a face floricele pe deasupra si o ungem cu un galbenus iar deasupra presaram putin mac, nuca de cocos si nuca macinata.
  11. Se lasa inca 10 min in tava, pentru a se dospi, dupa care il punem la cuptor.
  12. Timp de 20 de min.
  13. nu se deschide cuptorul, iar dupa focul il micsoram pana la 160 de grade de la 180 de grade cat a fost preincalzit cuptorul.
  14. Mai lasam maxim 30 de minute la aceasta temperatura constanta de 160 de grade si apoi scoatem din cuptor asa numita turta de ursitori facuta din coca de cozonac.
  15. Verificam daca este coapta bine cu ajutorul unei scobitoare.