Mod de preparare Turta dulce

  1. Incingem cuptorul la 180 de grade.
  2. Pentru framantarea aluatului puteti folosi mixerul sau robotul de bucatarie sau puteti sa il framantati cu mana.
  3. Spumam margarina Rama Maestro si zaharul brun, pana zaharul e aproape topit.
  4. Adaugam apoi mierea si amestecam bine.
  5. Separat, intr-un bol mare, amestecam faina, praful de copt si condimentele macinate.
  6. Adaugam faina peste spuma de margarina, alternand cu apa si amestecand in continuu.
  7. Vom obtine un aluat tare, asemanator cu aluatul de paine, pe care il intindem pe o planseta pudrata cu faina.
  8. Ca sa fiti siguri ca operatiunea decurge ca la carte, pudrati si sucitorul cu putina faina.
  9. Intindem aluatul intr-o foaie de 4-5 mm si folosim diverse forme pentru a taia turta dulce.
  10. Asezam figurinele de turta dulce in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem 10-12 minute, pana sunt usor rumenite pe margini.
  11. Le scoatem din tava si le lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.
  12. Nu e nimic daca turta dulce vi se pare inca moale cand o scoateti din tava, se va intari in cateva ore.
  13. Asa arata la final figurinele cu Rama, pe care le puteti orna oricum, de la glazura simpla, royal icing, ciocolata topita etc.