Mod de preparare Turta dulce cu smochine

  1. Pui la fiert o cana de lapte, 1 cana de ulei si o cana de dulceata de smochine.
  2. Adaugi bicarbonatul( stins cu zeama de lamaie), faina si amidonul, turnate in ploaie, tot amestecul odata.
  3. Lasi la racit si formezi niste turte pe care le asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  4. Fiecare turta o apesi cu degetul si le pui la copt pentru 20-25 de minute.
  5. In acest timp, pui la fiert 1 cana de apa si 2 cani de dulceata de smochine.
  6. Dupa ce a dat in clocot, dai deoparte amestecul si-l lasi sa se domoleasca. Trebuie sa fie caldut.
  7. Fiecare turta o scufunzi in acest sirop si o asezi pe un platou, alaturi de feliile de lamaie.
  8. Poti decora si cu jumatati de smochine.