Mod de preparare Turta dulce cu smochine

  1. Pui la fiert 1 cana de lapte, 1 cana de ulei si 1 cana de dulceata de smochine.
  2. Adaugi bicarbonatul, faina si amidonul, turnate in ploaie, tot amestecul odata.
  3. Lasi la racit si formezi niste turte pe care le asezi itnr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  4. Fiecare turta o apesi cu degetul si le pui la copt pentru 20-25 de minute.
  5. In acest timp, pui la fiert 1 cana de apa si 2 cani de dulceata de smochine.
  6. Dupa ce a dat in clocot, dai deoparte amestecul si-l lasi sa se domoleasca.
  7. Trebuie sa fie caldut.
  8. Fiercare turta o scufunzi in acest sirop si o asezi pe un platou, alaturi de feliile de lamaie.
  9. Poti decora si cu jumatate de smochina.