Mod de preparare Turta dulce glazurata

  1. Amestecam faina cu zaharul, cacao, praful de copt, sarea, zaharul vanilat, coaja de portocala si mixul de condimente.
  2. Separat intr-o craticioara amestecam laptele cu mierea, il dam la foc si tinem pana cand mierea se dizolva complet. Lasam sa se racoreasca si apoi adaugam margarina si zeama de portocala.
  3. Adaugam laptele peste amestecul ingredientelor de mai sus si amestecam bine.
  4. Ungem o forma de guguluf(se poate folosi orice forma doriti) cu diametrul de 24cm cu ulei si o tapetam cu faina.
  5. Adaugam compozitia de mai sus in forma.
  6. Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor pentru circa 30-35 min. Pentru a ne asigura ca turta dulce este bine facuta facem testul scobitorii.
  7. Scoatem turta dulce din cuptor, o lasam sa se raceasca si apoi o scoatem din forma.
  8. Pentru decor topim mai intai ciocolata alba la bain-marie cu care glazuram turta dulce si dam la frigider pentru a se intari. Peste glazura de ciocolata alba turnam o glazura de ciocolata amaruie(topim ciocolata amaruie la baie-marie) si apoi pudram cu zahar pudra.
  9. Glazurile trebuie sa fie usor caldute.
  10. Pofta buna!