Mod de preparare Vanilla cake

  1. Se bat ouale cu zaharul pinacind acesta se topeste, apoi adaugam bicarbonatul stins in otet, praful de sare, smantana si amestecam bine.
  2. Treptat adaugam faina si esenta de vanilie (potrivim dupa gust).
  3. Coca obtinuta se imparte in doua si se toarna in doua tavi tapetate cu margarina si faina.
  4. Se lasa la cuptor 35 - 40 minute la temperatura medie 150°.
  5. Intre timp se prepara crema.
  6. Punem 400ml lapte la fiert impreuna cu zaharul.
  7. In 100 ml lapte dizolvam amidonul si-l turnam peste lapte dupa ce da in fiert, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase.
  8. La sfarsit punem esenta de vanilie si lasam sa se racoreasca.
  9. Dupa ce blatul a fost scos din cuptor si lasat la racit o jumatate de ora, se orneaza cu crema si poate fi servit.