Mod de preparare Vanille Kipferl - Fursecuri semiluna cu vanilie

  1. Se mixeaza Rama mit butter cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos, se adauga semintele din pastaia de vanilie si galbenusurile si se mai mixeaza putin. Se amesteca faina, cu migdalele macinate si praful de copt. Se adauga peste untul mixat si se amesteca bine impreuna cu sarea si sucul de lamaie. Se rastoarna aluatul pe masa infainata si ii dam o forma aplatizata. apoi il invelim in folie si il dam la frigider minim o ora sau si mai bine peste noapte.
  2. Scoatem aluatul din folie, rupem din el o bucata de dimensiunea unui pumn, apoi pe masa infainata formam un rulou subtire din care taiem bucatele de aprox 10 grame si le rulam in forma de semiluna. Asezam fursecurile intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si le coacem la 180 de grade timp de 11-15 minte pana se rumenesc usor.
  3. Dupa ce se scot din cuptor si se racesc 10 minute, se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.