Mod de preparare Zuppa engleza napoletana

  1. Radeti cu un cutit ciocolata si lasati deoparte.
  2. Treceti prin sita urda si puneti intr-un bol.
  3. Puneti zaharul intr-un ibric cu o lingura de apa si pe foc mic, amestecati cu o lingura de lemn si lasati pana cand da in fiert, formand un caramel blond.
  4. In acest punct puneti deasupra urdei varsand cate putin, amestecati bine pana se obtine o crema omogena, adaugati vanilia si lichiorul Galliano.
  5. Taiati pandispania felii subtiri si formati primul strat punandu-l pe un platou, insiropati cu rom, distribuiti 2 linguri de urda un pic de ciocolata amara, alta felie de pandispania, insiropati cu rom, crema de urda, ciocolata si continuati asa pana la terminarea ingredientelor, terminand cu ciocolata rasa.
  6. Puneti prajitura in frigider ptr circa 2 ore inainte de a o servi.